Lokala aktiviteter

Lokala aktiviteter i Ed och Dalsland

Det finns många olika aktiviteter i Ed och Dalsland. Du kan utforska alla lokala aktiviteter genom våra olika kategorier av aktiva och fysiska, naturliga med reservat och den fantastiska nationalparken, Tresticklan, och historiska och kulturella aktiviteter. 

Aktiva och fysiska

Naturliga - reservat och nationalparker

Kulturella och historiska

Aktiva och fysiska aktiviteter

Kanot eller kajak på Stora Le

2 km från vår park ligger "Canodal" i den lokala hamnen kan du kan hyra en kanot eller kajak och njuta av Stora Le. 

Hyr en cykel

Hyr en cykel på Hotel Dalsland bara 2 km från vår älgpark. Du kan utforska vår vackra lokala natur och stadslandskap på egen hand.

Fiske i Ed

För alla fiskefans är ett besök på Fiskespecialisten i Ed ett måste! De ger ut fiske kort för alla Ed och säljer utrustning.

location

Istidsleden

Ta en upptäcktsvandring på "Istidsleden", ett spår runt Lilla Le till Stora Le strand. Du kan läsa om Istidsleden på informationstavlor.

Vill du ha en riktig kanot- och tältresa?

Spend several days on the water with Kanuking in Ed

Naturaktiviteter

Lokalt vattenfall

2 km från vår park ligger det lokala vattenfallet "Brudslöjan". Det är en hög terrängvandring hela vägen uppifrån och ner till den nedre stranden av vattenfallet i Stora Le.

Naturreservatet Furustad

EU's Natur 2000-områden väljs för speciell natur och detta tack vare dess botaniska värde. Furustad har en lång botanisk historia som går tillbaka till 1600-talet. 

Tresticklan nationalpark

Tresticklan är den största väglösa och orörda nationalparken i södra Sverige. Det är en underbar upplevelse och har många vandringar.

Ed Nature reserve Skansen

Skansen is a lush, deciduous birch grove on the slope down towards Stora Le. The ending is part of an end moraine from the last ice age. A nature trail leads through the area.

Excurison guide for all of Dals Ed

Vågar du sova bland Sveriges rovdjur?

Tillbringa en natt i Tresticklan National Park

Kulturella och historiska aktiviteter

Kanalbåttur i Dalsland

Res genom Dalslands många vackra kanaler och se naturen ur ett annat perspektiv. Rutten tar dig genom vattendrag, sjöar och en berömd akvedukt. 

Bronsålders hällristningar

Unescos världsarvslista med mer än 2000 stenristningar från bronsåldern. Bredvid ristningarna finns ett naturområde med sjö och vandringar för en historisk dag.

MC & motorcykelmuseum

I vår stad under Willys mataffär är klubben och museet för MC, motorer & motorcyklar med den största samlingen på 160 motorcyklar i Sverige.

Militär försvarslinje

I Dals-Ed finns en krigsminne i form av en försvarslinje från andra världskriget. Ett stort system av skyddsrum tillverkade i berget bör skydda från invasion.

Mer kultur och historia?

Besök en lista över Västsveriges 7 underverk

Glöm inte att boka din älgmatning eller naturguiding

sv_SESwedish