BESÖK VÅRA ÄLGAR

ÖPPETTIDER 2021

Besök under lågsäsong: 23e Augusti - 30e Maj

Från och med den 6 september är parken endast öppen för förbokningar online. Se tillgängliga tider på vår bokningssida med hjälp av kalendern. Det är endast möjligt att boka minst 24 timmar före besöket.

Viktigt!

Under September-Oktober är det Brunst/parningstid för älgarna. Vi kan inte garantera att älgarna är hungriga vid utfodringstiderna eller att de håller sig i utfodringsmrådet. Antalet synliga älgar kan därför variera från dag till dag. Biljettpriset varierar också beroende på dag och antal älgar. 

Besök under högsäsong: 1 juni - 30 augusti

Vi har öppet varje dagMatningarna är klockan 11, 13 och 15. Parken öppnar kl. 11 och stänger kl. 16. 

50527409_824832794528082_8854979450492682240_n-2

VÅRA PRISER

Vuxna 

Älgmatning & entré: 100 SEK

Naturguiding (1 timme): 100 SEK

 

Barn 4-13 år 

Älgmatning & entré: 50 SEK

Naturguiding (1 timme): 50 SEK

 

Barn 0-3 år 

Gratis

50527409_824832794528082_8854979450492682240_n-2

Du är alltid välkommen

BESÖK OSS ÅRET RUNT

Olika årstider ger olika älg- och naturupplevelser och du kan välja din favoritsäsong nedan. Antalet gäster är vår allmänna statistik men kan variera och vara mer oförutsägbar på grund av Covid-19. 

Vinterbesök

Vintern är tyvärr den minst upptagna men det här är älgens favoritsäsong. Älgar är kalla klimatdjur och älskar att leka med varandra i snön. Dammarna är frusna så det kan hända att man kan få se en "bambi" på hal is.  

Gäster pr. matning: 2-15 gäster.   

Vårbesök

Den vackra våren är lugnare och vissa älgar växer ut sina stora, gravida magar medan andra växer ut sina nya horn. På våren föds älgkalvarna, men mamman kommer att hålla dem gömda i skogen för att skydda dem.

Gäster pr. matning: 5-50 gäster.   

Sommarbesök

Sommaren är vår mest hektiska säsong med ett par tusen gäster som njuter av sommar vädret och tittar på älgar som svalkar av sig i sin älg-damm. Älgarna kan ha mindre aptit på varma dagar och kanske inte alla deltar i utfodringen. 

Gäster pr. matning: 10-150 gäster.   

Höstbesök

Tidig höst är mindre upptagen och älgarne är mindre varma och lite mer aktiva. Dramat är högt tack vare parningssäsongen i september-oktober som varierar på grund av instabilt väder. Vi stänger veckorna då älgarna kan vara för aggressiva.

Gäster pr. matning: 5-50 gäster.   

FAQ: BOKNINGAR

På grund av COVID-19-situationen har vi gjort vissa förändringar och det är viktigt att du läser denna information innan ditt besök. 

 • Bokning krävs för att besöka vår park

 • Om du vill se älgar och besöka parken måste du boka en älgmatning. Om du bara bokar naturguidning kommer vi att börja gå utanför parken. 

 • Anländ gärna i tid för din bokning men inte tidigare än 10 min. innan din tid på grund av att andra gäster kan ockupera inomhusområdena 

 • Max. antal gäster inomhus: 8 (+ 9 i grillstugan) 

 • När älgmatningen börjar låser vi ytterdörren dels för att butiken är obemannad och också för att förhindra att andra gäster kommer in och tar vårt max. antalet gäster för högt

 • Om du vill ha mat kan du förbeställa från vårat nya online café, Under öppetider är caféet begränsat framförallt för att bekämpa matavfall. - gå till vår café sida eller beställ i kassan 

 • Ta med ditt bokningskvitto på telefon eller e-post

Du kan läsa om våra Covid-19-initiativ nedanför detta avsnitt. Tack för din förståelse under dessa tider!

COVID-19 INFORMATION

Vi har begränsningar från regeringen för grupper över 8 personer inomhus(+ 9 i grillstugan) eller 1 person pr. 10 m2. På grund av detta kan vi tvingas ändra längden på varje utfodring och rotera gästerna (högsäsong). Utomhus är det max. 150 personer. Under lågsäsong måste alla gäster boka guidningar och det gör det lättare för oss att följa reglerna. 

 

Vi försöker hålla alla gäster och personal nöjda och säkra genom att: 

 

 

 • Ha hälsoråd på platser i parken

 • Uppmuntra alla att desinficera vid ankomst till parken och innan de går in till älgarna

 • Att ha handdesinfektion tillgänglig på många ställen både inomhus och utomhus

 • Att ha en handtvätt utomhus för kortare toalettköer

 • Desinficerar alla gästplatser som dörrhandtag och toaletter dagligen

 • Ingen mer självbetjäning i kaféet  

 • Oftare rengöring

 • Roterar luften i inomhusbutiken 

 • Har en stor plastskärm i kassan

Hjälp oss att hålla avstånd och följ hälsorådgivningen.

 

Tack så mycket!

Redo för din älgupplevelse?

sv_SESwedish