BESÖK VÅRA ÄLGAR

OPENING HOURS 2023 (updated 1 september)

Besök under lågsäsong: 

(booking required)

Mating season: During September and October our moose mating season takes place. We adapt our feedings and guidings to the daily activity level of the moose as best as possible with both the experience and safety in mind. Our feeding area might be closed off due to safety but guidings will take place around the park as much as possible. 

1 september - 30 December

Från och med dessa datum är parken endast öppen för förhandsbokningar online. Se tillgängliga tider på vår bokningssida med hjälp av kalendern. Det är endast möjligt att boka minst 24 timmar före besöket.

Besök under lågsäsong: Januari - 15 Juni

Från och med dessa datum är parken endast öppen för förhandsbokningar online. Se tillgängliga tider på vår bokningssida med hjälp av kalendern. Det är endast möjligt att boka minst 24 timmar före besöket. Parken öppnar kl 13:00 och stänger kl 15:00.

Besök under högsäsong: 15 juni - 30 augusti

Vi har öppet varje dagMatningarna är klockan 11, 13 och 15. Parken öppnar klockan 11 och stänger klockan 16. Den är öppen för bokningar via hemsidan och även för drop-ins.

50527409_824832794528082_8854979450492682240_n-2

VÅRA PRISER

Vuxna 

Älgmatning + entre: 130 SEK                                                        

 

Barn 4-13 år 

Älgmatning + entre 70 SEK

               

 

Barn 0-3 år 

Gratis

50527409_824832794528082_8854979450492682240_n-2

BRA ATT VETA

      Biljetten ger dig tillgång till:

  • Utfodringsområde (Litet område där älgarna utfodras)
  • Deltagande i älgmatning med guide.
  • Kids forest lekområde (Öppnar Juni 15)
  • Faktaskogen (Öppnar Juni 15)
  • Aktivitetskarta (Börjar Juni 15)
  • Biljetten är giltig 2 dagar i rad om den bokas online. (Börjar Juni 15)

Det finns några offentliga stigar runt älgparken. Dessa kan startas från parkeringen och kräver ingen biljett. Det är dock mycket svårt att se älgar på dessa stigar på grund av det stora området och den täta skogen. Det bästa området att se dem i är i utfodringsområdet.

PARK INFO

Observera att vi för närvarande har totalt 10 yngre/mindre älgar (1-4 år gamla) (6 kvigor och 4 tjurkalvar) i vår 10 hektar stora park.

Klicka på länken nedan för att få mer information om vilka älgar vi har.

https://dalslandsmooseranch.se/our-moose

Du är alltid välkommen

BESÖK OSS ÅRET RUNT

Olika årstider ger olika älg- och naturupplevelser och du kan välja din favoritsäsong nedan. Antalet gäster är vår allmänna statistik men kan variera och vara mer oförutsägbar på grund av Covid-19. 

Vinterbesök

Vintern är tyvärr den minst upptagna men det här är älgens favoritsäsong. Älgar är kalla klimatdjur och älskar att leka med varandra i snön. Dammarna är frusna så det kan hända att man kan få se en "bambi" på hal is.  

Gäster pr. matning: 2-15 gäster.   

Vårbesök

Den vackra våren är lugnare och vissa älgar växer ut sina stora, gravida magar medan andra växer ut sina nya horn. På våren föds älgkalvarna, men mamman kommer att hålla dem gömda i skogen för att skydda dem.

Gäster pr. matning: 5-50 gäster.   

Sommarbesök

Sommaren är vår mest hektiska säsong med ett par tusen gäster som njuter av sommar vädret och tittar på älgar som svalkar av sig i sin älg-damm. Älgarna kan ha mindre aptit på varma dagar och kanske inte alla deltar i utfodringen. 

Gäster pr. matning: 10-150 gäster.   

Höstbesök

Tidig höst är mindre upptagen och älgarne är mindre varma och lite mer aktiva. Dramat är högt tack vare parningssäsongen i september-oktober som varierar på grund av instabilt väder. Vi stänger veckorna då älgarna kan vara för aggressiva.

Gäster pr. matning: 5-50 gäster.   

FAQ: BOKNINGAR

På grund av COVID-19-situationen har vi gjort vissa förändringar och det är viktigt att du läser denna information innan ditt besök. 

Bokning krävs för att besöka vår park

Om du vill se älgar och besöka parken måste du boka en plats för älgmatning. Om du bara bokar en naturguidning börjar vi vandringen utanför parken. 

Anländ gärna i tid för din bokning men inte tidigare än 10 min. innan din tid på grund av att andra gäster kan ockupera inomhusområdena 

Max. Max. antal gäster inomhus: 8 (+ 9 i grillstugan) 

När älgmatningen börjar låser vi ytterdörren dels för att butiken är obemannad och också för att förhindra att andra gäster kommer in och tar vårt max. antalet gäster för högt

Ta med ditt bokningskvitto på telefon eller e-post

Du kan läsa om våra Covid-19-initiativ nedanför detta avsnitt. Tack för din förståelse under dessa tider!

 

COVID-19 INFORMATION

Vi har restriktioner från regeringen för grupper över 8 personer inomhus (+ 9 i grillstugan) eller 1 person per 10 m2. På grund av detta kan vi vara tvungna att ändra längden på varje matning och rotera gästerna (högsäsong). Utomhus är det max. 150 personer. Under lågsäsong måste alla gäster boka guider och det gör det lättare för oss att följa reglerna. 

 

Vi försöker hålla alla gäster och personal nöjda och säkra 

 

Hälsorekommendationer på vissa platser i parken

Uppmuntra alla att desinficera vid ankomsten till parken och innan de går in i älgparken.

Att ha handdesinfektion tillgänglig på många ställen både inomhus och utomhus

Having an outdoor hand washing area for shorter toilet queues

Desinficera alla gästutrymmen, t.ex. dörrhandtag och toaletter, dagligen.

Ingen mer självbetjäning i kaféet  

Mer frekventa rengöringar

Roterar luften i inomhusbutiken 

ha en stor plastdisplay vid kassan

Hjälp oss att hålla avstånd och följ hälsorådgivningen.

Tack så mycket!

Redo för din älgupplevelse?

sv_SESwedish