VÄLKOMMEN

Dalslands moose ranch

HOME

Utforska

Tid som spenderas med djur och natur är aldrig tid bortkastad.

Att möta älg, även känd som skogens konung, är en mäktig upplevelse. Älgar är stora och majestätiska, med något speciellt och forntida om dem som alltid har fascinerat människor. När du besöker vår älgpark garanterar vi att du kommer att se och lära dig mer om älgar, samt få en unik närkontakt med dessa ståtliga djur.

Besök vår älgpark och njut av att träffa våra djur och spendera tid i vacker natur.

Älgmatning

Vill du träffa våra älgar? Lär dig mer om vad du kan förvänta dig på en älgmatning.

DSC_1236
5/5

"An amazing time"

“We had an amazing time. We booked the moose feeding and the walk in the forest. We learned so much and the team is very friendly, knowledgeable. We had a great time!”

Våra hållbara initiativ

Vi gör många projekt och försöker anpassa våra arbetsmetoder för att vara så hållbar som möjligt, så att våra älgar och planet lever vidare.

Klimatförändringar

Älgar står inför ett trippelhot med vår föränderliga miljö. Läs om hur skogens kung påverkas av klimatförändringarna. 

Vår fantastiska älg

Utforska och läs om alla våra älgar som du kan träffa i parken när du besöker oss. Du kan också se en sällsynt video av en parning.  

A call to the wild

Din hjärna älskar natur och djur

Gör din överbelastade hjärna en tjänst och tillåt dig en terapeutisk portion av naturen och djuren.

 

 Att interagera med djur kan frigöra hormonet Oxytocin. Det är också känt som "Kärlekshormonet" eftersom det släpps ut från hjärnan under fysisk interaktion. 

Djurassistans i terapi och utbildning kan ha en mängd positiva effekter på människor. Läs mer om detta i studien ”Psykosociala och psykofysiologiska effekter av interaktioner mellan människor och djur: Den möjliga rollen av oxytocin”. Studien visar 69 studier och deras effekt på människan och visar intressanta resultat. 

”Människor underskattar lyckoeffekten. Vi tänker inte på naturen som ett sätt att öka lycka. Vi tror att andra saker som shopping eller TV. Vi utvecklades i naturen. Det är konstigt att vi har blivit så bortkopplade. ” - Lisa Nisbet, professor i psykologi vid Kanadas Trent University.

 

Att spendera tid i naturen hjälper dig att kalibrera ditt sinne och göra dig medveten om din miljö. En japansk studie visar att en 15 min. promenad i naturen kan sänka stresshormonet, kortisol, med 16%. Japanerna använder termerna "Skogsbad", vilket betyder att bara vära i naturens goda vibbar och höga syrehalter.

BOENDE

Kombinera ditt besök med en natt i en av våra naturinspirerade timmerstugor.

Bra att veta

Viktig information före ditt besök i vår älgpark - se dessutom vår FAQ-sektion.

Online bokning

Book a time using our calendar.

Rullstolsanpassat

Vi har ramper för både butiken / kaféet och parken.

Inga hundar

Vi älskar hundar men de får tyvärr inte komma in i parken.

Kamera

Glöm inte kameran!

sv_SESwedish