// Partners & sevärdheter i Dals Ed

Dals EdI Dals-Ed slipper du stress och bilköer. Här har vi tid och kraft att bry oss om varandra. Det präglar också vårt näringsliv. Företag, köpmän, kommun och myndigheter samverkar för att hitta så bra lösningar som möjligt.
Dals-Ed är en del av ekolandskapet Dalsland. Vi erbjuder en miljö med ren luft, rent vatten och rena marker.
» Till hemsidan


Hotell Dalsland
Hotell Dalsland Centralt men rofyllt finner du Hotell Dalsland. Här finns 72 välutrustade hotellägenheter, alla med bad/dusch och solaltan. Tillgång till inomhus parkering, relaxavdelning med SPA-behandlingar, unikt solrum, strandbar och simbassäng. Ypperlig till konferenser.
» Till hemsidan


Gröne Backe Camping
Gröne Backe Camping Natursköna Gröne Backe Camping är belägen i utkanten av samhället Ed, en av västsveriges äldsta och mest kända turistorter. Gröne Backe är mycket omtyckt och har med tiden blivit en mötesplats för campare från hela Europa. Hit kommer man bl.a. för att uppleva den spännande och sällsynt vackra natur som präglar området.
» Till hemsidan


Vandrarhemmet Daggdroppen
Daggdroppen Mysigt vandrarhem i en gammal prästgård från 1700-talet. Vandrarhemsverksamhet med tillgång till självhushåll under juni - juli och augusti. Möjlighet att köpa frukost finns. Resten av året bedrivs verksamheten som Bed and Breakfast. Välkommen till natursköna Dals-Ed
» Till hemsidan


Dalslandsresor
Daggdroppen Hjälper dig med allt, från att boka en kanot till en färdig paketresa, och arrangerar naturligtvis alla delar i din konferens, gruppresa eller bussarrangemang.
Dalslandsresor har resegaranti hos Kammarkollegiet.
» Till hemsidan

Tresticklan, Dalsland
På gränsen mot Norge i Västra Dalsland ca 20 km norr om Dals-Ed breder ett kargt vildmarksområde ut sig - Tresticklan. Med en yta på 30 kvadratkilometer är det den största väglösa och obebyggda skogstrakten i södra Sverige. Orörda skogar, vackra sjöar och märklig terräng möter besökaren. Från Orshöjden i hjärtat av Tresticklans nationalpark följer blicken en horisont av obruten skog i alla väderstreck. Varken kalhygge eller en ungskog finns inom synhåll. Det är nästan tre kilometer till närmaste väg. Längre in i skogen än så kan man inte komma i södra Sverige. En vandring i Tresticklans nationalpark bjuder på en unik naturupplevelse. Vandringen går genom ett säreget landskap och i en skog som i stort sett fått sköta sig själv i långt över 100 år. Ordet "trestickel" betecknar någonting som har tre spetsar - en treudd. Sprickdalslandskapet ger områdets största sjö - Stora Tresticklan - en spetsig och flikig form.
Passa på att besöka Tresticklan när ni är här. Det är väl värt ett besök.
Läs mer om Tresticklan här

Vildmark
DaggdroppenEtt inslag i vår natur kring Dals-Ed är vargen man räknar med att vi har 2 vargrevir i kommunen med omnejd. Vargen symboliserar vildmark, kraft och styrka men skapar också heta känslor. Under vintern ser vi ofta spår efter vargen i snön och ibland ser vi den också livs levande. Lodjur finns också i våra marker. Lodjuret är Europas största vilda kattdjur. Den nordliga barrskogens "minitiger". Efter människan och björnen, är lodjuret vårt vanligaste stora rovdjur. Den är mycket skygg men vi ser ganska ofta spår i snön under vintern. Kom till oss så berättar vi gärna mera om de rovdjur vi har i våra marker. I vårt lilla vildmarksgalleri kan ni också se och läsa mera om både varg och lo.